top of page

Over de Bataaf

De Bataaf Mannenmode wordt al generaties lang gerund door de familie van Es en dat maakt het een unieke winkel. In 1923 werd het eerste filiaal opgericht door opa van Es onder de naam Van Es de Bataaf textielmagazijnen. Hij begon met zijn eerste winkel, een gemengde textielzaak, in de Hobbemastraat en al snel volgden filialen in Den Haag, Loosduinen en Hoek van Holland.

 

In de jaren zestig kwamen twee van zijn zoons in de zaak werken en al gauw kwam het accent meer te liggen op de herenmode. Zoon Kees nam begin jaren zeventig de winkels in Loosduinen en Hoek van Holland voor zijn rekening, andere zoon Ton werkte in de Hobbemastraat.

 

Helaas kwamen in 1986 de oprichter opa van Es én zijn zoon Kees, vlak na elkaar te overlijden. Kleinzoon Frank, die inmiddels tot het bedrijf was toegetreden, kreeg de pittige taak het bedrijf van hen over te nemen.

Na een grote reorganisatie in 1988  werd de winkel in Hoek van Holland gesloten en ging Frank alleen verder in de winkel in Loosduinen. Deze winkel werd steeds verder uitgebreid en vele verbouwingen volgden.

 

Vandaag de dag is de winkel beter bekend onder de naam De Bataaf Mannenmode en is deze uitgegroeid tot een moderne mannenmodezaak. Met diversen merken in het assortiment kunt u bij ons terecht voor kleding tegen heel betaalbare prijzen.

De Bataaf staat voor mode, stijl en kwaliteit, vandaar dat er regelmatig beurzen worden bezocht om op de hoogte te blijven van de laatste trends op het gebied van herenmode. Natuurlijk kunt u ook voor de klassieke look bij ons terecht! De Bataaf zorgt wekelijks voor een aanvulling van de collectie en wij blijven verbeteren.

 

Dit alles doen we vanaf dit jaar al 100 jaar! Een prachtig jubileum.

 

Wij hopen u snel in onze winkel te kunnen verwelkomen, de koffie staat voor u klaar!

Het team van de Bataaf Mannenmode

bottom of page